Home » Uncategorized » După două săptămâni

După două săptămâni

24 January 2013

Dragii mei,

Fetiţa noastră, Selona, împlineşte azi două săptămâni. Prilej cu care împart bucuria câtorva gânduri exprimate într-un interviu oferit colegilor de la TV Mania. Lor le mulţumesc pentru acurateţea articolului apărut în numărul 3 din 21 ianuarie. Le mulţumesc, de asemenea, medicilor şi asistentelor de la Maternitatea Regina Maria, unde am născut pe 10 ianuarie. Mulţumiri aparte îi datorez, însă, doamnei doctor Ana-Maria Năstase, medic primar Obstetrică – Ginecologie la Biomedica şi Spitalul CF II, care mi-a urmărit sarcina şi naşterea cu un profesionalism şi o eleganţă rarisime.

Care a fost sentimentul pe care l-ai avut prima oară când ţi-ai ţinut fetiţa în braţe?

Că e un omuleţ prea mic ca să fie adevărat! Se uita la mine cu o privire mirată de îmi venea să râd printre lacrimi. Şi nu mai puteam de bucurie că doctorii îmi confirmaseră că e sănătoasă. Are nişte expresii ale feţei extrem de simpatice, cred că va fi un om frumos.

Cate kilograme a avut la naştere şi ce notă a primit?

A avut 3100 de grame, 52 de centimetri şi a primit nota 10. Deşi, pentru emoţiile prin care trece o mamă pentru copilul ei, eu i-aş fi dat cel puţin nota 20!

A fost aşa cum te-ai aşteptat?

M-am aşteptat să semene cu mine la naştere, să aibă pielea roz şi puf blond. Marea surpriză a fost că, deşi e deschisă la ten, s-a născut cu un păr des şi brunet. Ne-a lămurit Buna, mama lui Cosmin, că aşa a fost tati când s-a născut, deşi mai apoi a devenit blond, iar ca adult, şaten.

Se spune că proaspetele mămici sunt mai ocupate decât femeile aflate la birou, este adevărat?

Suntem de câteva zile împreună acasă şi e un pic devreme să vorbesc din experienţă. Ce mi-e deja clar e că ritmul de viaţă al întregii familii se schimbă complet, iar noţiuni ca odihnă, somn, veghe capătă un cu totul alt înţeles. De când ne-am întors nici n-am dat drumul la televizor, citesc ştirile Digi pe mobil, înainte să adorm.

Cum aţi ales numele?

Ne-am dorit să fie un nume doar al ei, să ne amintească de ziua în care ne-am căsătorit acum cinci ani în Spania, să fie uşor de rostit şi să aiba un alint frumos. Aşa a apărut încă de atunci Selona, acum, alintată Seli.

Cum a reacţionat soţul tău când a luat-o pe cea mică în braţe?

Pentru astfel de clipe nu eşti pregătit să reacţionezi. El îşi luase aparatul foto să facă poze, dar când i-au adus-o din sala de naşteri, eu fiind încă în timpul intervenţiei, a rămas fără cuvinte. ‘Nu-i faceţi fotografii, nu filmaţi?’ l-a intrebat doctorul. De emoţie, uitase, cred, şi cum funcţionează aparatul… Apoi, cât am mai rămas în maternitate pentru recuperare, el a avut grijă de ea cu o dăruire cum numai un suflet atât de pur precum al unui omuleţ abia intrat în lume poate să trezească în noi.

Uncategorized

3 Comments to “După două săptămâni”

  1. Felicitari, Liana! Sa va traiasca, sa fie sanatoasa si sa va umple viata de lumina! 🙂

  2. Multa sanatate Selonei si intregii familii. Sa cresca mare si sa va bucurati de ea. Cata fericire se citeste pe fetisoara ei!!!!!!

  3. Felicitari!!

Leave a Reply

(required)

(required)