Cenuşăreasa de la miezul nopţii

By Eugen Istodor
Liana prezinta sinteza zilei la Realitatea TV. In miezul noptii. Restul zilei, iubeste, are grija de lentilele de contact, cumpara muzica, pantofi si carti si lucreaza la silueta cu vitamine, sport si masaj. (12 august 2005)

De ce televiziune?

De ce nu glorie?

Stresuri ale meseriei

Toate temerile se materializeaza intr-un vis care-mi revine obsesiv.

Prezint stiri de acasa. Fara cadru, fara studio, fara informatii, fara surse. Totul se bazeaza pe improvizatie, ceea ce in televiziune si in presa, in general, este inadmisibil.

Obligatoriu in geanta:

Legitimatie de serviciu pentru acces in locuri inaccesibile, carte de identitate pentru confirmarea legitimatiei de serviciu si bani pentru acces in locuri in care legitimatia de serviciu devine inutila.

Realizare profesionala

Reteta personala: bun-simt, buna-credinta, intuitie.

Functioneaza nemaipomenit si ca reteta profesionala, niciodata ca reteta financiara. In acest ultim caz functioneaza doar extragerea Loto, intotdeauna cea de saptamina viitoare.

Principii in viata

Principiul 1 este sa nu fii neprincipial. Principiul 2 este sa nu te lasi, totusi, coplesit de principii. Principiul 3 nu are rost, pentru ca e doar in principiu.

Pasiuni

Cititul, scrisul si recititul. Pentru ca sint toate la fel de comode si pot fi practicate din aceeasi pozitie.

Modele in istorie

Josephine Bonaparte, pentru ca nici o femeie nu a primit atitea scrisori de dragoste de la un singur imparat. Isabella de Castilia, pentru ca fara ea as fi riscat sa nu vad niciodata America. Il trec aici si pe Neagu Djuvara, pentru ca e cel mai simpatic povestitor de istorii.

Parfumuri

Laguna, Salvador Dali – e ametitor si diafan; Tresor, Lancome – e distins si lejer; Carolina, Carolina Herrera – e delicat si apasator.

Tocuri de pantofi

Haine nu am pierdut. Tocuri, insa, nenumarate. Cred ca ma urmareste povestea Cenusaresei, pentru ca mi se intimpla sa las in urma tocuri pe strada, la birou, in masina. De multe ori, se intimpla dupa sinteza zilei de la miezul noptii, pe care o prezint.

Carti

,,Cronica unei morti anuntate” de Garcia Marquez, pentru ca e o carte unde incepe si se sfirseste literatura; ,,Spuma zilelor”, Boris Vian, pentru ca absolutul in arta e o combinatie de senzatii; ,,Identitate”, de Milan Kundera, pentru ca am trait o istorie similara; ,,Mi se intimpla un roman”, pentru ca e cartea mea in proiect.

Mincare

Pirjoale moldovenesti. Ciorba de burta. Ardeii umpluti.

Flori

Trandafirii, pentru ca ii primesc mereu si e frumos sa primesti flori, crinii pentru ca nu i-am primit niciodata, dar sint atit de frumosi, si florile de cires, pentru ca nimeni nu s-a gindit sa le ofere.

Obiecte de vestimentatie favorite

Doua lentile de contact fara de care nu ma pot imbraca… si un sirag de perle albe…

Viata

A Lianei Patras? Este o liana! Subtire, lunga si flexibila.

Obiecte pierdute

Pierd carduri bancare. Le uit in bancomat, pentru ca nu pricep de ce, inclusiv pentru simplificarea birocratiei, trebuie sa raspunzi la atitea intrebari birocratice.

Tradari

Mi-am tradat pasiunea pentru teatru si dans pentru o cariera pedagogica. In timpul celor cinci ani de filologie, mi-am tradat vocatia pedagogica pentru radio. In cele din urma, am tradat radioul pentru televiziune. Voi avea o explicatie abia cind cercul tradarilor se va inchide.

Reclame TV

,,Ma, camila, tu ce faci de Revelion?” e plina de umor si inocenta. ,,Rom tricolor”, pentru ca sintetizeaza cam ce-mi aduc eu aminte din vremea lui Ceausescu. ,,Fetele astea, e atit de greu sa le faci pe plac”din reclama la brinza Hochland, pentru ca e atit de usor, de fapt, sa le faci fetelor pe plac…

Trei obiecte din camera ta

Elefantul cu picioare de strut al lui Dali pe care mi l-am cumparat de la Castelul Galei de la Pubol din Spania, un borcan cu poezii primite de la un telespectator si Mitica, motanul meu, care nu e un obiect, dar se poarta ca atare.

Defecte personale

De la miopie mi se trag celelalte doua. Nu vad cu ochi buni ipocrizia si rautatea.

2 Comments to “Cenuşăreasa de la miezul nopţii”

  1. […] sint si alte doua interviuri. Unu, […]

  2. Interesante modele in istorie…Isabellei de Castilia cred ca trebuie sa-i multumim si pentru ca azi mai exista Palatul Alhambra (acea bijuterie a artei islamice) …felicitari pentru interviu…te admir pentru feminitatea si delicatetea ta…succes cu cartea la care lucrezi…

Leave a Reply

(required)

(required)