Home » Uncategorized » Dacă mă uit în urmă

Dacă mă uit în urmă

By Nicoleta Nicolae, ProTv Magazin


Preferi frumusețea naturală?

Prefer naturală. Nu în frumusețea chipului, ci a firii. Naturalețea, delicatețea, educația și generozitatea fac o femeie să fie frumoasă. Pentru mine, cea mai frumoasă femeie din România e Marina Sturdza, o prințesă adevarată, fără vârstă, ca în poveștile nemuritoare.

Ce sfaturi de frumusețe și îngrijire ai primit de la mama ta?

Mama nu m-a sfătuit niciodată cum să mă fac frumoasă fiindcă, pentru ea, am fost frumoasă oricum. Dar, așa cum a putut, s-a îngrijit mereu să am hăinuțe deosebite. Chiar ea mi le dichisea de multe ori. Îmi croșeta bentițe, manșete, flori pentru rochițele de catifea cu care mergeam la școală, la spectacole sau la serbări. Mai târziu, mi-a dat din garderoba ei tot ce mi-ar fi placut mie să îmbrac. Așa că de la mama am purtat și primele tocuri, și primele sacouri. Dăruirea și generozitatea ei au ținut loc de sfat pentru că m-a învățat să fiu un om bun.

Ai avut vreodată probleme cu greutatea?

Am slăbit foarte mult când m-am angajat în radio. Eram în al treilea an de facultate și mă trezeam în fiecare zi, dimineața, la ora 4.00 ca să merg în redacție la Uniplus, să fac matinalul. Până la sediu, schimbam două metrouri și un tramvai, lucram acolo câteva ore, apoi mă mutam în redacția BBC pănă la prânz, după care alergam la facultate, la cursuri. Seara ajungeam frântă și, de oboseală, nu mai puteam uneori nici să mănânc. Am slăbit rapid vreo 7 kilograme. Dar, după ce am trecut de sesiune, a venit vacanța și mi-am revenit.

Ai ținut vreodată o dieta?

Am descoperit de vreun an singura dieta căreia i-am înțeles mecanismele și care nu e un regim de slăbit, ci un fel de a mânca eficient. N-am mai răcit o singura dată de când am reînvățat să mănânc, mi s-a schimbat tenul, am o imunitate crescută. La ultima radiografie abdominală, doctorul mi-a zis ca sunt pe dinăuntru ca în atlasul de anatomie. Pe scurt, dimineața mănânc fructe, la prânz ce gătesc eu, iar seara mănânc puțin. Între timp, beau ceaiuri și multă apă.

Ai un ritual de frumusețe?

Când lucrezi în televiziune, gesturile cotidiene devin ritualuri. Îmi spăl părul în fiecare zi pentru ecran și mă fardez. De imaginea noastră se ocupă Nicoleta Iovan, așa că în privința hainelor, merg cu încredere pe mâna ei. În timpul meu liber, am grijă de păr și folosesc doar rimel, ruj și anticearcăn dacă ies în oraș. Iar, mai nou, îmi plac rochițele. Am început să le prefer pantalonilor.

Ești adepta produselor naturiste?

Cred că dacă mănânci fructe, bei ceaiuri și faci mișcare ai tot mai puțină nevoie de produse cosmetice.

Ești dependentă de un produs cosmetic anume?

Singurul produs care mi-a ramas potrivit de-a lungul timpului e o cremă de corp norvegiană. În rest, nu folosesc creme. Noaptea, tenul are nevoie să respire, nu simt nevoia să-l îmbâcsesc cu formule chimice inventate în laborator.

Dacă ar fi să schimbi ceva la tine, ce ar fi? De ce?

Dacă mă uit în urmă, mi-aș fi dorit mai mult curaj. Dar, dacă mă uit înainte, îmi place să cred că ce n-am spus sau n-am făcut până acum își va găsi, la timpul său, expresia desăvârșită.

Uncategorized

One Comments to “Dacă mă uit în urmă”

  1. Esti de o frumusete nepamanteana, iar HD-ul te pune cu adevarat in valoare.

Leave a Reply

(required)

(required)